Before and After: Schimbare de stil pentru Simona

Simona întruchipează perfect profilul clientelor mele mileniste. Cunoaşte şi urmăreşte de mult site-ul meu, citeşte şi aplică informaţia, probează rezultatele şi apoi mută interacţiunea cu mine din online în offline.

Cel mai mult îmi place la Simona că îmi oferă feedback în timp real referitor la schimbările apărute în urma sesiunilor de consultanţă de imagine. Conversaţiile cu ea au la bază o analiză structurată pe mai multe planuri: părere personală, reacţii de la cei din jur, aplicabilitate practică, situaţii înainte/după.

Nu-i de mirare. Deşi este foarte tânără, este cu siguranţă remarcabilă. A absolvit Facultatea de Marketing a ASE şi a terminat un Masterat de Relaţii Publice. În doar 2 ani în care a lucrat pentru HPE, a devenit lider de proces. În acelaşi timp, a preluat rolul de lider de comunicare al echipei de CSR al HPE România şi a dezvoltat proiecte personale de PR pentru diferiţi clienţi. Domeniul care o atrage cel mai mult este HORECA, iar printre pasiunile ei se numără gastronomia, sportul, dezvoltarea personală şi profesională – performanţă personală, socializarea.


Are un stil de viaţă activ, iar asta se vede şi în stilul ei vestimentar. Simona este miniognă, are părul ondulat natural şi o piele olivastră cu reflexe aurii. Personalitatea expansivă, tonul vocii, starea de spirit întotdeauna bună, veselia şi sinceritatea sunt doar câteva dintre caracteristicile care o transformă în sufletul grupului, oricunde s-ar afla.

Schimbarea de stil pe care am gândit-o pentru Simona s-a axat în primul rând pe armonie estetică. Simona are încredere de sine, este mulţumită de aspectul ei fizic şi se aranjează cu plăcere de fiecare dată când are ocazia. Machiajul nu este deloc o taină pentru ea şi are suficientă creativitate pentru a-şi compune ţinute interesante.


Ea şi-a realizat singură machiajul pentru fiecare look în parte, iar hainele şi accesoriile folosite pentru cele 6 ţinute fac parte din garderoba ei. De altfel, am găsit o mulţime de comori la ea în dulap, dincolo de cele pe care le-a şi purtat.Cu ce am contribuit eu? Am provocat-o pe Simona să-mi arate 3 ţinute pe care le-ar fi purtat în mod normal cu ocazii diferite, apoi am transformat fiecare look-ul folosindu-ma tot de haine din garderoba ei, aplicând principii stilistice esenţiale pentru a crea ţinute care să o avantajeze din toate punctele de vedere.

Ţinuta 1 – look de zi, potrivit în primul rând pentru job

Am creat structură, pentru a pune în evidenţă profesionalismul şi capabilitatea. Am temperat ţinuta din punct de vedere cromatic şi am poziţionat punctul focal al întregului look în partea de sus. Astfel, silueta ei este pusă în valoare şi chipul este scos în evidenţă. Zâmbetul, privirea şi limbajul nonverbal vor avea o cu totul altă însemnătate în formula acestui look.
Unelte stilistice folosite: forma corpului + analiza cromatică şi paleta de culori

Ţinuta 2 – look pentru cocktail sau eveniment

Am propus o ţinută veselă, dar elegantă, adecvată personalităţii ei. Accentul pe culorile potrivite şi piese vestimentare spectaculoase, accesorii şi elemente de cochetărie feminină sunt ceea ce luminează look-ul şi îmbunătăţesc postura. Astfel, prezenţa Simonei se transformă în apariţie, iar rolul ei de PR în cadrul unui eveniment devine nu doar notabil, ci va fi cu uşurinţă ţinut minte.
Unelte stilistice folosite: analiza cromatică + stil vestimentar

Ţinuta 3 – look de seară

Punctul principal pentru acest look este prospeţimea Simonei, iar secretul: imensul potenţial al structurii unei ţinute. Am adăugat elemente cheie prin care stilul ei să fie definit şi scos în evidenţa. Forma ei fizică excelentă este vedeta look-ului şi am mizat pe elementul cel mai interesant: înâlţimea. Faptul că are doar 1,58 poate părea un minus, însă mixând piesele vestimentare potrivite, acest detaliu se transformă într-un atu. Astfel, statura devine un element de echilibru, atunci când stilul abordat este cel sexy.
Unelte stilistice folosite: analiza cromatică + forma corpului + stil vestimentar.


Simona a trecut prin experinţa unei analize cromatice complete, aflând care este paleta ei personalizată de peste 35 de culori, cum să le asorteze, care sunt nuanţele potrivite pentru accesorii, ce culori sunt ideale pentru partea de sus a corpului şi cea de joc, care e nuanţă ideala pentru părul ei şi cum să folosească pentru machiaj culorile care i se potrivesc.

În urma acestei sesiuni, Simona a devenit mult mai relaxată şi mai sigură pe capacitatea ei de a face o primă impresie potrivită. Se bazează acum pe instrumente concrete, prin care simte că îşi exprimă cu adevărat autenticitatea şi este 100% pregătită, indiferent despre ce fel de (primă) întâlnire ar fi vorba. Ea a povestit despre această experienţă pe site-ul personal, într-un articol dedicat pe care îl puteţi citi aici.

Pentru schimbarea de stil am aplicat tot ce ţine de ADN-ul Stilistic personal: culori potrivite în funcţie de nuanţa pielii, a părului şi a ochilor, forma corpului şi croielile care o avantajează, stilul vestimentar care dezvăluie personalitatea autentică. Am construit o imagine puternică şi structurată, dar armonioasă şi feminină. Am pus accentul pe evidenţierea frumuseţii naturale şi pe atu-urile cele mai importante ale personalităţii ei.

Despre proiectul #RealPeople

Mi-am propus să-ţi prezint schimbări de stil, schimbări de look, de fler şi atitudine ale unor femei ca tine – oameni reali. Mergem acasă la ele şi facem transformarea pe loc. Mă folosesc de toate atributele pe care activitatea de consultant de imagine mi le oferă şi aplic magia în trei direcţii: vestimentaţie, coafură şi machiaj.

Pentru Irina am realizat o tranziţie de la stilul young la stilul chic. Aceasta este povestea schimbării ei de stil, dar poate fi şi povestea ta. Poţi începe şi tu propria schimbare de stil chiar acum.

fotografii: Alina Băisan

Alte schimbări marca MRIC #RealPeople

Alina, MonaCristina, Mihaela, Irina

Yours,
Mariana Romanică

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza